consell

El Consell de Pedagogia Curativa i Teràpia Social té com a missió coordinar la col·laboració internacional en l’àmbit de la Pedagogia Curativa i la Teràpia Social.

El Consell està constituït per associacions i organitzacions nacionals. El seu titular jurídic és el Fons de Pedagogia Curativa i Teràpia Social, una associació sense ànim de lucre regulada pel dret suís. El Consell reuneix delegats d’aproximadament 50 països que van rebre un mandat dels seus respectius països, així com a 750 organitzacions i institucions. Tots van un cop l’any a Goetheanum per al Congrés Anual. A més, hi ha un gran nombre de grups de treball permanents: Cercle Internacional de Formadors, Grup de Teràpia Social, Metges de la Pedagogia curativa i la Teràpia social, cercles científics, així com altres grups de treball ad hoc.

Els membres de la Lliure Universitat de les Ciències Espirituals de l’Goetheanum mantenen una col·laboració estreta amb el Consell. Un Grup de Coordinació s’encarrega d’organitzar el treball del Consell i les trobades.

OBJECTIUS

Els objectius a llarg termini consisteixen en millorar la situació de persones amb discapacitat i desenvolupar permanentment la qualitat dels centres i l’oferta de serveis de la Pedagogia curativa i la Teràpia social. Una de les prioritats consisteix a seguir desenvolupant l’oferta de formació, que ja inclou cursos de formació professional a la formació universitària. A més, seguir contribuint a difondre la imatge de la Pedagogia curativa i Teràpia social antroposóficas davant l’opinió pública, així com seguir investigant i desenvolupant el paradigma de la “Pedagogia curativa i la Teràpia social basades en la Antroposofia”.

SECRETARIA

rudiger-grimmEl Consell Internacional compta amb una secretaria a Dornach. Les seves tasques són:

  • Coordinar la col·laboració internacional
  • Col·laborar amb la Coordinadora Internacional de Medicina antroposòfica (IKAM)
  • Organitzar cursos de formació contínua i congressos especialitzats
  • Moderar i coordinar els grups de treball i les relacions públiques
  • Assessorar i col·laborar amb les associacions nacionals
  • Redactar i editar la revista «Seelenp EGE in Heilpädagogik und Sozialtherapie»
  • Editar la sèrie de llibres «Anthropos – Heilpädagogik und Sozialtherapie aus anthroposophischen Perspektiven»
  • Activitats de recerca i publicació

Vols més informació? Contacta aquí