desintoxicar

“El cos humà pot estar sotmès constantment a tòxics que acidifiquen la sang i que com a conseqüència deterioren el sistema immunològic fent-ho susceptible a la malaltia”.

Aquests tòxics poden ser de l’ordre mediambiental, químic, o mitjançant aliments desequilibrats, fins i tot excés de menjar, encara que aquest estigui considerat “menjar sa”.

Tabac, alcohol, drogues, estimulants, medicaments presos durant períodes prolongats, anticonceptius, dependència als dispositius electrònics, pensaments negatius, estrès, activitat física extrema, vida sedentària, constants viatges, interoceànics i trens d’alta velocitat, exposició a radiació, relacions conflictives , absència de contacte amb la natura, escassa masticació, manca de salivació a l’hora de dinar substituïda per ingesta de líquids amb menjar, respiració agitada i superficial, manca de descans i esbarjo.

Entenem salut, no com l’absència de malaltia, sinó “com la capacitat de adaptar-nos als constants canvis i desafiaments que proposa la vida cada dia, amb el mínim de tensió, desgast, trauma, estrès, reacció o sofriment.

El procés per desintoxicar és dut a terme per totes les cèl·lules de l’organisme, tot i que majoritàriament és realitzat en els hepatòcits (cèl·lules del fetge), que a part de moltes altres funcions és responsable de la tasca de neteja.

És important comprendre que “no és el que mengem el que fa que emmalaltim, sinó el que l’organisme és incapaç d’eliminar”. Amb el que regla número 1 del Detox és no intoxicar.

desintoxicar

El cos té els seus propis mecanismes de desintoxicació i eliminació a través de femta, micció, suor, menstruació, eructes, llàgrimes, esternuts, fluids sexuals, pensaments, somnis. Però també és cert que en una dieta centrada en aliments nutritius i energètics que deixin al cos el mínim de residus tòxics (cereals integrals EN GRA, llegums, derivats de les llegums, si desitja peix blanc examinat la seva procedència, verdures d’estació i preferiblement locals, la mateixa consideració per a les fruites, llavors i fruita seca, olis de primera pressió en fred, algues marines, ferments natural és com miso, tamari, pickles, edulcorants naturals no artificials (melasses de cereals, xarop de poma), fruita seca ecològica no ensucrada, aigua de bona qualitat, sal marina sense additius no refinada, tes i begudes sense teïna.

Es a dir, nutrients més fàcils d’assimilar i metabolitzar, deixen molt poc residu tòxic en l’organisme i facilitarà el benestar, equilibri i l’augment de vitalitat.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

COMO SABER QUE EL NOSTRE COS ESTÀ INTOXICAT

Hi ha uns símptomes comuns que expressen intoxicació orgànica i que en molts casos és tot just el començament incipient de la malaltia degenerativa, és a dir, que en aquest estadi estem a temps de fer un canvi en l’alimentació i estil de vida. Els símptomes de toxicitat en l’organisme són:

– Cansament, inclou la necessitat de cafè a primera hora per tirar endavant.
– Irritabilitat, nerviosisme, canvis intempestius de fums, crisi de plorera sense causa aparent.
– Pèrdua de memòria temporal, dificultat per concentrar-nos.
– Mals de cap. migranyes.
– Somni agitat, interromput, insomni.
– Problemes cutanis, com sudoració excessiva, acne, èczema, sequedat, psoriasi, caiguda del cabell, excés o falta de saliva, excés de producció de moc, sinusitis, otitis, infeccions del tracte urinari, micció freqüent o nocturna o transparent sense color i d’olor dolça, micció escassa o molt fosca i d’olor forta, retenció de líquids.
– Dolor muscular, dolor articular, haver estat diagnosticat d’artritis, fibromiàlgia.
– Intoleràncies alimentàries, desordres de la gana, ansietat per menjar lactis, pa, dolços refinats, xocolata, aliments carnis, cruixents, salats, secs, gasosos, freds, gel.
– Pèrdua o augment de pes, obesitat, cel·lulitis, llengua coberta de saburra blanca, sabor amarg en els matins, aversió al exercicis físic i altres.

desintoxicar
* Hi ha algunes pràctiques que donen suport el teu programa de Detox com són vestir roba de cotó en contacte amb el cos; usar els productes de neteja personal o de neteja d’olis essencials naturals sense guants químics; realitzar exercicis de respiració conscient, passejar en la naturalesa; incrementar l’exercici moderat; mastegar a consciència cada mos de menjar; dedicar cada dia un temps per contemplació.

La medicina integrativa t’ajuda a generar salut

¿Vols saber més?

Su nombre *

Su e-mail *

Teléfono *

Asunto

Su mensaje

Introduce el siguiente código más abajo: captcha