L’ésser humà no és una màquina. Tenim infinitats de realitats materials i emocionals que ens diferencien d’un robot. Podem sentir, tenir pensaments racionals i irracionals, enamorar-nos d’un altre, voler una abraçada, rebutjar a una persona, patir per uns altres o estimar a uns altres. Res a veure amb una màquina.

El nostre sistema nerviós rep i envia informacions constantment, és el nostre mitjà de comunicació entre nosaltres i els altres i tota la realitat que ens envolta (laboral, familiar, oci…). Tota aquesta informació entra i surt a través dels nostres sentits: vista, tacte, oïda, parla.
El nostre cervell té diverses parts. El cervell més primitiu és el rinencèfal vinculat al passat, a les funcions vitals. Existeix un cervell emocional anomenat sistema límbic on tenim milions de records emocionals i de gustos i aversions que ens identifiquen i ens fan diferents uns dels altres.
El cervell esquerre és el racional, de l’acció, de “l’haver de”, de paraules, com quan diem sempre o mai, solament hi ha una camí, una realitat. La visió material i intel•lectual predomina sobre el sentiment.
El cervell dret o emocional, femení, creatiu, artístic, és el que diu: parlem, sentim, tal vegada hi ha moltes realitats. El sentiment predomina sobre l’ intel•lecte.
El cervell esquerre i el dret estan connectats pel sistema pel cos callós, un nombre incomptable de petits cables que intenten posar d’acord aquesta dues realitats, la del cervell dret i esquerre. Totes les parts són importants, la combinació del racional i l’emocional generen els diferents papers o personalitats de la vida. De vegades si ens comparem amb la plantes, veurem persones semblants a un cactus, una rosa, una fulla de menta, una pomera, o un esbarzer que amb prou feines fa mores.
Tenir consciència del que som és fonamental, “home coneix-te a tu mateix”, per poder tenir millors relacions amb un mateix i amb els altres. La sobreestimació d’informacions, la mala gestió de la nostra emocions, el no poder trobar nous interessos o nous objectius a la vida, genera una gran despesa de neurotransmissors, com la serotonina, portant-nos a patrons d’ansietat i depressió, acompanyats de múltiples somatitzacions: musculars, cervicals, digestives, insomni, etc.

Tractaments integratius

Ab Clínica disposa de metges, psicòleg, coach, art terapeutes, fisioterapeutes, que realitzen diagnòstics integrals, holístics de l’ésser humà i després proposen teràpies naturals. Els nostres metges de família, medicina interna, ginecòleg, pediatres estan especialitzats en teràpies integratives naturals. Per això, el tractament es planteja a través de medicaments naturals (fitoteràpia , homeopatia, medicaments antroposòfics…), sense descartar l’utilització de medicaments químics, en cas de que siguin indispensables. En el tractament, es també important la valoració de la nutrició i dels ritmes de la vida. També utilitzem teràpies del cos cap a l’ànima (com el massatge rítmic , teràpia neural), teràpies de l’ànima per a l’ànima (com l’ajuda psicològica , coaching ; estudi biogràfic , eurítmia curativa , art-teràpia).
Totes aquestes formes de tractament són bio-reguladores i ajuden a trobar la salut de l’ésser humà (mind and body medicine) .

Vols aprendre a estar sa ?

Nosaltres t’ajudarem , si el teu poses la teva voluntat d’aprendre i canviar la teva vida , fent mes veritat en tant que sigui possible que el que pensis sentis i diguis la resultant sigui fer ,accions com a resposta al que necessites, per projectar un futur amb mes salut . el futur és el fruit del teu passat i la voluntat expressada en el present diari que genera el futur millor si canviem una mica cada dia cap a i projecte de ser : fer el que pensem i sentim