pan-integral

L’elaboració del llevat per a l’elaboració del pa integral és un procés relativament senzill, però segons l’escola antroposòfica ha de tenir en compte certes realitats còsmiques poc conegudes en la nostra societat.

El llevat artificial l’únic que fa és insuflar aire a la massa; no neutralitza la fitina. En conseqüència el pa elaborat amb aquest llevat és raquítica o sigui descalcificant. En menjar-lo és aspre i al tallar-lo, la seva cort denúncia infinitat de palletes de segó. La seva flora bacteriana no té res a veure amb la flora bacteriana de les persones, per tant no regenera l’intestí, més aviat l’irrita.

El pa elaborat amb llevat artificial un pH de 7 amb presència d’àcid acètic, mentre que l’elaborat amb llevat natural aquest comprès, com ja hem dit, entre 5,5 i 6,5 amb presència d’àcid làctic.

ELABORAR LLEVAT NATURAL

Has de tenir igualment present que quan elaboris o hagis aconseguit el llevat natural, que no ha d’estar a prop seu cap producte derivat d’una fermentació (formatge, iogurt, xucrut, llevat artificial, etc.), ja que degeneraria ràpidament i no aconseguiries el teu propòsit.
Convé elaborar el llevat natural en pot de gres, fang o porcellana i batre amb cullera de fusta.
La preparació és ben senzilla: es fa una bola de pasta elàstica amb farina i aigua freda; es deixa reposar 3 dies en un lloc fresc (16 a 18 graus) fins que hagi pres un gust àcid (pH al voltant de 4,6) i ja està.

LLEVAT NATURAL AMB MEL I SAL PER QUÈ?

Hi ha un aforisme antic, resum de la saviesa de les civilitzacions passades que diu: “Mira en el teu interior i descobriràs l’Univers. Observa a l’univers i et descobriràs a tu mateix.”

Aquest aforisme pot reduir-se a dues paraules: El macrocosmos o Univers; El microcosmos o ésser humà. En altres paraules, ens diu que l’ésser humà porta dins de si mateix una imatge interioritzada de la Gran Natura, del Gran Univers.

PA I SALUT

D’acord amb el diagrama elaborat pel doctor Cl. L. Vincent, descobridor de la bioelectrònica, hem de:

  • El pa complet amb llevat artificial, o amb llevat artificial procedent del rebrot de massa elaborat amb llevat artificial, si bé es troba a la zona de salut, s’aproxima massa a la zona de malaltia.
  • El pa complet amb llevat natural, o amb llevat natural més mel i sal, es troba en ple centre de la zona de salut, fins i tot si està sec. Es troba al costat oposat a la zona de malalties i envelliment.
  • El pa blanc cau fora de la zona de salut, i en assecar-se es col·loca fins i tot a la zona de malalties modernes.

La medicina integrativa t’ajuda a generar salut

Vols saber més? Contacta amb nosaltres

Su nombre *

Su e-mail *

Teléfono *

Asunto

Su mensaje

Introduce el siguiente código más abajo: captcha