medicina-antroposofica

La Medicina antroposòfica – un Sistema terapèutic integratiu

El sistema de la Antroposofia es basa en la Medicina científiconatural convencional i la comprensió antroposòfica de la salut i la malaltia.

La salut és el resultat d’una interacció harmoniosa dels sistema d’òrgans i de les funcions de l’organisme al servei del desenvolupament anímic i esperitual de l’home. A més, la salut és una expressió complexa de l’evolució comuna de l’home, la Natura i el cosmos.

La malaltia sorgeix quan la capacitat d’integració de l’organisme cessa i determinades funcions, processos, òrgans o sistema d’òrgans fallen dins d’aquesta interacció harmoniosa.
Per tant, la curació i la sanació són processos de reintegració amb mitjans medicamentosos, d’infermeria, artístics, psicoterapèutics o per mitjà d’un canvi d’estil de vida i de les forms de treball.

medicina-antroposofica-fundadoresRudolf Steiner i la doctora holandesa Ita Wegman van ser els fundadors de la Medicina antroposòfica i van recollir els seus fonaments científics en un llibre comú: “Fundaments per a l’ampliació de l’art de guarir segons els coneixements de la Ciència esperitual”. En ser la primera directora de la Secció Mèdica del Goetheanu – centre creat per Rudolf Steiner com Lliure Universitat de la Ciència esperitual – Ita Wegman va establir també les formes de treball social que es recullen en aquest llibre.

L’oferta de formació bàsica i de formació contínua de la Medicina Antroposofica es basa en la Medicina convencional, en les seves especialitats i en els seus procediments diagnòstic-terapèutics.

Espectre terapèutic de la Medicina Antroposofica

  • Atenció mèdica ambulatòria i hospitalària
  • Infermeria, geriatria, pedagogia curativa i teràpia social
  • Medicaments reguladors i eficaços produïts per procediments propis en els laboratoris Weleda, Wala, Abnoba, Helixor, Iscador AG, entre d’altres.
  • Teràpies artístiques i eurítmia curativa o teràpia eurítmica
  • Treball sobre la biografia, counselling i psicoteràpia
  • Prevenció i suport al desenvolupament sa en la infància i la joventut mitjançant una pedagogia apropiada per a l’edat especialment mitjançant la Pedagogia Waldorf.
  • Un concepte de disciplina meditativa i de desenvolupament interior per a la persona sana o malalta.

Per consultar l’oferta de conferències, esdeveniments, seminaris, simposis i cursos de formació bàsica i contínua de Goetheanum entra aquí

Més informació sobre la medicina antroposòfica

Tens algun dubte? Contacta amb nosaltres

Su nombre *

Su e-mail *

Teléfono *

Asunto

Su mensaje

Introduce el siguiente código más abajo: captcha