La Eurítmia curativa és una teràpia del moviment desenvolupada en 1921 a partir de la Eurítmia artística creada per Rudolph Steiner. Consisteix en l’enfortiment i en la recuperació de la salut de l’individu, revitalitzant-lo i actuant directament en les seves malalties a partir de la seva pròpia capacitat de conèixer-se, auto-educar-se, curar-se, trobar el seu punt d’equilibri entre les forces de la malaltia i les de la salut, que moltes vegades, encara que continuïn vives, per algun motiu van ser desconnectades causant malalties.

És conegut l’ús de la Eurítmia curativa en la recuperació de pacients que tenen malalties que van des d’un mal de cap crònica fins als que pateixen d’insomni, problemes digestius, dislèxia, problemes de columna, del cor, asma, al·lèrgies, reumatismes, depressió , ansietat, pànic, epilèpsia i càncer, entre d’altres. La Eurítmia curativa ofereix a l’individu l’oportunitat d’un retorn a l’ésser intern, silenciós i profund, que sona melodiosament, suaument, sense pressa, que ànsia per ser novament percebut.

Què és l’eurítmia curativa?

L’home està contínuament en moviment, sigui física o mentalment. El moviment és com una font vital que ens acompanya al llarg de la nostra vida, exterior i internament.

En un estat de malaltia, s’ha perdut l’harmonia entre les forces que actuen en el pla físic, anímic i espiritual de l’home.

En aquest desequilibri es pot aplicar la eurítmia curativa sent una teràpia de moviment.

La eurítmia curativa és una teràpia a la qual el pacient participa conscientment i activament al procés de recuperació de l’equilibri.

eurítmia

 

Euritmia

En què consisteix?

La eurítmia curativa té moviments específics per estimular el canvi d’organisme cap a l’equilibri.

Els moviments d’aquest tipus de eurítmia engrandeix i activen els processos vitals i les forces autocuratives, per tant aquesta teràpia és comparable a l’acció d’un fàrmac.

La eurítmia curativa dóna suport i complementa la medicina convencional i el tractament antroposòfic.

De la mateixa manera els elements musicals transformen els moviments de eurítmia i es poden aplicar també terapèuticament.

Una altra important part integral de la teràpia és l’exercici regular realitzat pel pacient.

 

Indicacions

La eurítmia es pot aplicar en etapa aguda, crònica i degenerativa. També s’utilitza com a prevenció durant la convalescència.

Pel seu ampli efecte, es pot utilitzar en diferents tipus de patologies:

·Orgàniques
·Neurològiques
·Posturals
·Musculars
·Psiquiàtriques

També en pediatria:

·Hiperactivitat
·Trastorn del desenvolupament de la motricitat
·Correcció postural
·Trastorn del son

Marije Grommers

 

Ha estudiat llicenciatura de eurítmia durant 4 anys a la ‘Akademie voor Eurythmie’ a Den Haag, Holanda. Ha realitzat el curs de eurítmia curativa a Anglaterra.

Ha treballat com euritmista pedagògica en escoles Waldorf; com euritmista curativa en la comunitat soci-terapèutica ‘casa de Santa Isabel’ a Portugal i en el consultori mèdic ‘Rafael’, a Lisboa.

Actualment treballa a Barcelona com euritmista curativa.