La medicina integrativa busca una única Medicina, la qual reuneix en una sola les dues (Medicina Convencional “Alopatia” i la Medicina Natural). No podem dividir la una de l’altra. És deure del bon metge conèixer els dos tipus de Medicina. Primer perquè cal oferir al pacient la millor opció terapèutica per a cada cas, i com més opcions tinguem millor. “Natural no vol dir necessàriament segur”.

No podem menysprear Medicines mil·lenàries com l’acupuntura o la Ayurveda només perquè no sapiguem com funcionen. Tampoc podem pensar que els antibiòtics o els corticoides no han millorat la qualitat de vida i la supervivència de les persones. No es tracta d’aïllar sinó integrar dins de la Medicina integrativa tots els instruments possibles perquè el pacient es curi.
Els estudis demostren que quan els tractaments convencionals són utilitzats conjuntament amb les alternatives terapèutiques complementàries, es milloren molt els resultats.

És missió especial del metge assenyalar que la malaltia, en moltes ocasions, apareix com a conseqüència de mals hàbits alimentaris i conductuals.
El metge també té l’obligació d’escoltar al pacient sense pressa, parant atenció sobretot als detalls que fan característic al símptoma.
Actualment el sistema sanitari de salut del nostre país el metge disposa d’una mitjana de 10 minuts per pacient, amb aquest temps és difícil fer un diagnòstic adequat.
L’aplicació de la Medicina en la seva globalitat és el que es coneix com Medicina integrativa, i ens permetrà abordar pacients amb malalties cròniques que fins a aquest moment rebien un tractament merament pal·liatiu, en comptes de curatiu. Amb l’ajuda del pacient i la nostra aplicació de les teràpies adequades per a cada cas buscarem insistentment la curació total de la malaltia i del malalt.