La Medicina preventiva o Salutogènesi vol dir com generar salut, és un enfocament diferent en la medicina ja que no esperem al fet que aparegui la malaltia, és la medicina preventiva en la seva mes alt grau. La salutogènesi recolza les forces de autocuració de l’organisme humà.

Per exemple, en el cas d’una malaltia infecciosa, més que preguntar-se per la causa de la malaltia, es pregunta Per què un es va contagiar però l’altre no? Què ho va mantenir sa?

Més enllà de la prevenció convencional, la Salutogènesi concep la salut com un estat d’integració físic, anímic i espiritual, basat en l’activació de les pròpies defenses del cos, el desenvolupament de la resistència i la capacitat d’adaptació al canvi.

S’ocupa no només d’acabar amb la malaltia sinó més aviat de trobar els mitjans per mantenir la salut. Aquesta idea de salutogènesi neix en la nit dels temps, fa mes de 4000 anys, tant la medicina egípcia com la hindú, estaven dissenyades amb la finalitat primera de generar salut, aportant consells i tractaments anomenats actualment com “de medicina preventiva o salut pública”.

Medicina Preventiva

És l’especialitat mèdica encarregada de la prevenció de les malalties basada en un conjunt d’actuacions i consells mèdics per restablir la salut integral.

Medicina de Família Integrativa

Els metges d’atenció primària treballen amb una visió del malalt holística integral i biopsicosocial.

L’atenció es basa en el pacient i no en la malaltia, multi especialitats dirigides per un únic metge de família, des d’on es pot actuar amb mesures preventives i de promoció de la salut, punt d’una visió global dels problemes de l’ésser humà.

Què oferim?

– Consells mèdics preventius (salutogènesi)

– Controls mèdics de malalties del sistema immunològic.

– Controls de malalties cròniques

– Diagnostico i tractament personalitzat parell cada persona.

– Consells per crear salut

Medicina-preventiva

 

Què tractem?

Tractaments mèdics

– Unitat del dolor (lumbàlgia, hèrnia discal)

– intoleràncies alimentàries

– malalties digestives

– malalties respiratòries (asma, bronquitis)

– malalties agudes

– malalties cròniques o de repetició

– suporti al pacient amb malalties greus (malalties autoimmunes, oncològiques, etc.)

 

Diagnòstic

Al nostre centre comptem amb un ampli equip de professionals on podem realitzar proves de diagnostico com:

Anàlisi de sang

Anàlisi d’orina

Ecografia
En el cas de ser necessàries proves d’alt nivell com a Ressonància Magnètica, TAC, endoscòpies,…. Comptem amb diverses clíniques de prestigi a Barcelona per realitzar aquestes proves el mateix dia si és necessari.

Hospital de dia i Ingressos Clínics

El nostre centre està obert de 9 del matí a 20h de la nit.

En el cas que el nostre pacient necessiti una atenció més especifica comptem amb la infraestructura necessària per assumir ingressos d’hospital de dia.

Disposem de companyies asseguradores que contemplen aquests ingressos metges.