1

El menjar ha d’aportar proteïnes de bona qualitat, minerals, olis i especialment carbohidrats complets perquè no se senti tan atret per sucres simples. Haurà de ser suculenta, colorista, saborosa, variada i atractiva per a ell i pels seus amics.

Si ens assegurem que els nostres nens prenen almenys dos menjars complets a casa, potser les altres dues seran més socials i encara que intentem que siguin més sanes possible, hem d’entendre que en aquesta edat és més sa ser part del grup que menjar bledes i pa integral.

L’adolescent que travessa per un moment de ratificació de la seva identitat es revela contra l’ensenyat pels seus pares, de manera que si en l’edat prèvia l’ensenyat no es va fer de forma autoritària i rígida el pas de la pubertat/adolescència a l’edat adulta no serà fluït i suau. L’adolescent té com a exemple als seus progenitors tornarà i adorarà tot el menjar i els hàbits ensenyats des de primerenca edat.

Menjar sa per a un adolescent

El més important és evitar el conflicte i mantenir-nos en una actitud de respecte, es a dir, seduir el seu paladar és la clau. Però si comences a donar els primers passos en l’ABC de la nutrició, comença per menjar a les mateixes hores, amb una taula atractiva amb diverses alternatives. Fes petites substitucions, canvia el pa blanc per un pla blandet d’espelta integral fet amb llevat mare, la pasta refinada per pasta d’arròs i quinoa, o pasta integral amb algues, els plats en els quals usaves carn utilitza ara seitàn. Canvia la llet per begudes vegetals, civada, quinoa, espelta, ametlles. Les melmelades ensucrades per melmelades biològiques sense sucre, la verdura congelada per verdura ecològica fresca, les salses comercials per vinagretes fetes a casa amb productes orgànics, bona qualitat d’oli d’oliva de primera pressió, ketchup orgànic endolcit amb sirop d’arròs.

Sabem que les verdures són dolces, així que podem posar verdures en les seves postres fent-los més nutritius, endolcits amb sirops de cereals (arròs, blat de moro o quínoa) amb fruites cuites, fruita seca o purés de fruits.

Alguna dubte sobre el Menjar sa per a un adolescent? Contacta amb nosaltes

Su nombre *

Su e-mail *

Teléfono *

Asunto

Su mensaje

Introduce el siguiente código más abajo: captcha