alimentacion y estado animo

Els aspectes anímics són importants

Les malalties cardiovasculars són una de les patologies cròniques que més pateixen els espanyols i una de les principals causes de mortalitat. La seva aparició està augmentant de forma destacada en els últims anys. Concretament, en el cas de la gent gran, el cap de Gestió Assistencial de Sanitas Residencial, David Curto i Prieto incideix que “l’estat d’ànim d’aquestes persones pot influir en l’increment de l’aparició d’episodis o malalties cardiovasculars” . Per Curto i Prieto, “els aspectes anímics són importants ja que està comprovat que les situacions de crisi emocionals, solitud, depressió, etc. augmenten la secreció d’algunes hormones com el cortisol, que poden estar relacionades amb l’increment d’episodis cardiovasculars “.

En aquest sentit, la Socieestat d'ànimtat Espanyola de Cardiologia (SEC) ja ha alertat que, per exemple, la crisi econòmica ha de considerar-se com un factor de risc cardiovascular de primer nivell.També la Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat que les enfermades cardiovasculars, com els atacs cardíacs i els accidents vasculars cerebrals, segueixen sent la primera cauda de les morts al món , amb prop de 17 milions de morts el 2011.

Concretament a les persones grans, les malalties cardiovasculars més comunes són la insuficiència cardíaca, hipertensió arterial, angor-cardiopatia coronària, malaltia vascular perifèrica, arítmies, Ictus i síndrome coronària aguda. “Els símptomes inicials poden variar en funció de les característiques agudes o cròniques de la patologia a la qual ens enfrontem, poden anar des d’ofecs, palpitacions i dolor toràcic, fins a alteracions cognitives, cefalea, síncope, etc.”, sosté Curto i Prieto.

Vols més informació? Contacti amb nosaltres

Su nombre *

Su e-mail *

Teléfono *

Asunto

Su mensaje

Introduce el siguiente código más abajo: captcha