plantas medicinales

Les dones són les que més prenen aquests preparats, segons el Centre d’Investigació sobre Fitoteràpia

Problemes digestius, nerviosisme, insomni i refredat són els principals trastorns per als quals els espanyols prenen plantes medicinals, segons dades del Centre d’Investigació sobre Fitoteràpia (INFITO), presentats durant el setè Congrés de la Societat Espanyola de Fitoteràpia, celebrat a Alacant del 18 al 20 d’octubre. Són problemes de salut més comuns entre la població per als quals els pacients busquen una solució natural “, explica el metge Bernat Vanaclocha, vicepresident del congrés, en una nota de premsa.

Un de cada cinc espanyols recorre a plantes medicinals per tractar aquestes malalties, sobretot persones amb edats compreses entre 50 i 64 anys, una tendència que aquest organisme s’explica per la percepció de seguretat respecte als fàrmacs de síntesi. “Es tracta de pacients que en general pateixen algun tipus de patologia i se senten saturats de medicaments d’origen sintètic, de manera que recorren a preparats d’origen natural , al permetre’ls un tractament més prolongat i sense efectes secundaris “, prossegueix Vanaclocha.

Davant l’augment del consum de preparats naturals, els experts coincideixen en la importància que els pacients recorrin al consell dels farmacèutics, per ser “els professionals sanitaris que millor surten formats en fitoteràpia de la facultat”. Els preparats de plantes medicinals que es dispensen en forma de medicament “passen els deguts controls per garantir que contenen la dosi adequada del principi actiu”. Per a les patologies relacionades amb l’aparell digestiu, els preparats farmacèutics més utilitzats són la carxofa, el te verd, la garnicia i la ispáluga. Per als símptomes relacionats amb el sistema nerviós o l’insomni, “les més utilitzades són la valeriana, la passiflora i la rosella de Califòrnia, que permeten agafar el son sense els efectes dels psicofàrmacs”, segons Vanaclocha. Amb l’arribada de la tardor i l’augment de refredats, aquests professionals recomanen l’equinàcia o el pròpolis.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

plantas medicinales

L’oficina, un focus de malaltia

La Síndrome de l’Oficina Malalta, reconegut per la Organització Mundial de la Salut (OMS) reconeix que les parts més danyades del cos per passar massa hores asseguts davant l’ordinador, les males postures o la manca d’exposició a la llum solar són el tòrax, l’esquena, els costats i la regió lumbar.

Aquestes situacions quotidianes poden causar fatiga visual, dolors a les lumbars, mala circulació a les cames o malestar a les cervicals. L’augment d’aquestes malalties està provocant que el 25% de l’absentisme laboral sigui a causa de problemes musculars derivats d’aquesta síndrome, segons dades de l’Institut nacional de Seguretat i Higiene en el Treball.

Més informació sobre la fitoterapia

Vols més informació? Contacti amb nosaltres

Su nombre *

Su e-mail *

Teléfono *

Asunto

Su mensaje

Introduce el siguiente código más abajo: captcha